NLFRENDE HomepageCollstrop - gardensitemap
logo
Over Collstrop
Producten
Plaatsing en onderhoud
Verkooppunten
Collstrop en milieu
FAQ
Nieuws
Contact

Aanvraag kijkboek
 
foto
FAQ
Print


Vragen en antwoorden  

Hoe maakt u een verstandige keuze ?
Welke tekening kiezen ?
Hoe hard is massief parket ?
Welk onderhoud vraagt massief parket ?
Kan parket in keuken of badkamer ?
Wat met vloerverwarming ?

Hoe maakt u een verstandige keuze ?

Om u een parketvloer te helpen kiezen die tijdloos mooi blijft en perfect past in het interieur van uw woning, zal de parketvakman met u de onderstaande kenmerken van de verschillende parkethoutsoorten overlopen. Een goede houtkeuze maakt u samen met uw parketteur ! 

Welke tekening kiezen ?

Iedere houtsoort heeft zijn specifieke tekening en structuur. Maak daarom uw keuze aan de hand van een staal dat groot genoeg is om een duidelijk beeld te krijgen van alle mogelijke schakeringen en tekeningen die een houtsoort kan vertonen. Let vooral op groeibijzonderheden zoals knopen, groeiringen, spinthout, barstjes,… 

Hoe hard is massief parket ?

Franse eik en de meeste exotische houtsoorten zijn harde houtsoorten. Grenen, vuren en kastanje daarentegen zijn zachte houtsoorten. Het spreekt vanzelf dat hoe drukker de parketvloer zal belopen worden, hoe harder u de houtsoort best kiest… 

Welk onderhoud vraagt massief parket ?

Eens u, in functie van de ruimte waar de parketvloer moet komen, een verstandige keuze van afwerking (vernis, olie of boenwas) hebt gemaakt, dan is het onderhoud van uw parket kinderspel. Voor elk type afwerking is er een gebruiksvriendelijk onderhoudsproduct, dat uw massief parket optimaal voedt en beschermt. Zelfs geöliede en geboende vloeren zijn nu zeer eenvoudig te onderhouden. Dankzij diverse soorten vloeibare en gemakkelijk aan te brengen polish. 

Kan parket in keuken of badkamer ?

Bepaalde houtsoorten zijn gevoeliger voor vocht dan andere. Ruimtes waar nogal grote schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur kunnen voorkomen (badkamer, veranda, keuken) vragen een aangepaste houtsoort én afwerking. Als u samen met uw parketvakman deze keuzes maakt, dan zal een parketvloer in uw keuken, badkamer of veranda een echte aanwinst zijn voor uw interieur. 

Wat met vloerverwarming ?

Vloerverwarming hoeft uw plannen om parket te voorzien echt niet te dwarsbomen. Voorafgaand overleg tussen uw parketvakman en de installateur van de verwarming is dan wel noodzakelijk. Ook wordt in dit geval bij voorkeur een 9,3 mm. parket gekozen, dat verlijmd is en vernageld wordt op een onderparket in hout.  

foto