NLFRENDE HomepageCollstrop - gardensitemap
logo
Over Collstrop
Producten
Plaatsing en onderhoud
Verkooppunten
Collstrop en milieu
FAQ
Nieuws
Contact

Aanvraag kijkboek
 
foto
Collstrop en milieu
Print


Dubois-parquet en milieu  
Hout = een milieubewuste keuze!
Elke kubieke meter hout die als alternatief gebruikt wordt voor andere constructiematerialen doet de CO2 uitstoot in de atmosfeer dalen met gemiddeld 1,1 ton. Als we daarbij de 0,9 ton koolstofdioxide tellen die wordt vastgehouden in het houten product, bespaart elke kubiek meter hout in totaal 2 ton CO2. Hout is bovendien een duurzame en hernieuwbare grondstof. Hernieuwbaar, want bij deskundig beheer raakt de voorraad nooit uitgeput. En als hout verstandig gebruikt wordt is het ook zeer duurzaam en quasi volledig recycleerbaar.
 
 
Dubois-parquet werkt mee aan duurzaam bosbeheer!
Volgende initiatieven krijgen onze steun :
 
TTA: Timber Trade Action Plan
Is een europees initiatief om aanbieders van hout mee te betrekken in de inspanningen om illegale kap tegen te gaan en aan duurzaam bosbeheer te doen.  Via Somex, het bedrijf binnen de groep Cras dat alle export- en importactiviteiten verzorgt, zijn wij actief in dit plan betrokken, samen met onze Nationale Federatie van Houtimporteurs.
 
FSC: Forest Stewardship Council
Is een internationale organisatie die werd opgericht
in 1993 en die zich inzet voor een sociaal, ecologisch en economisch verantwoord bosbeheer. De controleketen of "Chain of Custody" volgt het volledig traject van het hout tussen het FSC-gecertificeerde bos en de consument. Iedereen die iets met het hout doet (zagerij, invoerder, handelaar, ...) wordt door een onafhankelijk organisme gecontroleerd en ontvangt dan pas een genummerd "Chain of Custody certificaat". Alleen dan mag een bedrijf producten met FSC-label verkopen. De FSC-claim wordt duidelijk vermeld op de factuur, samen met de Chain of Custody code.  De Chain of Custody code van Cras: SGS-COC-0601.

PEFC: Program for the Endorsement of Forest Certification schemes
Is het ‘Programma voor erkenning van boscertificaties’ en werd opgericht in 1999 op initiatief van boseigenaars uit verschillende Europese landen. Ondertussen is PEFC uitgegroeid tot ’s werelds grootste boscertificatiesysteem in termen van oppervlakte.
Elke onderneming die PEFC-gelabelde producten wenst te verkopen, zorgt voor een controleketen waarmee de herkomst van het duurzaam hout kan worden getraceerd. Elk jaar controleert een onafhankelijk certificatie-organisme of de onderneming voldoet aan de vereisten van de controleketen (Chain of Custody).  Op de factuur moet worden vermeld dat het om een gecertificeerd product gaat. Ook het certificaatnummer van de onderneming moet vermeld zijn.
foto
Ook Dubois-parquet heeft een C.O.C.-nummer en kan dus FSC-gelabelde producten aanbieden.